- -50%

Marzena Ucherek
Treść:
Część I. Stan badań w zakresie wyznaczania trwałości środków spożywczych
1. Istota koncepcji trwałości żywności
2. Wieloaspektowość problemu określania trwałości żywności
3. Problematyka trwałości produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Część II. Badania eksperymentalne dotyczące trwałości produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze
4. Program badań trwałości produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze
5. Metody i modele statystyczne zastosowane w badaniach trwałości produktów pakowanych w mieszaninie gazów
6. Wyniki badań eksperymentalnych oraz ich statystyczna i merytoryczna interpretacja
7. Komputerowe wyznaczanie oraz monitorowanie trwałości produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Część III. Ekonomiczne aspekty związane z badaniem trwałości żywności
8. Znaczenie wiarygodnego określania trwałości w warunkach gospodarki rynkowej